NK Veldloop voor ambtenaren

Woensdag 12 oktober 2022 - Wierden

33e editie

Hardlopen6, 9 en 12 km

IZA Wandelenca. 10 en 15 km

Hardloper Gemeente Wierden

Welkom in Wierden!

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik meedoen?
De inschrijving is gesloten.

Kan ik ook contant betalen bij de bar/horeca?
Op het ‘evenemententerrein’ kan je alleen betalen met muntjes. Er zijn voldoende muntenkassa’s op het terrein, daar kun je alleen met pin betalen. Tijdens de wandeltocht zijn er twee horecagelegenheden waar je contant of met pin kunt betalen, bij deze horecagelegenheden gelden de munten niet.

Welke afstanden zijn er?
Voor het hardlopen kun je kiezen tussen 6, 9 en 12 km. Als je gaat wandelen kun je kiezen tussen twee afstanden, ca. 10 km en ca. 15 km.

Ik ben ambtenaar, maar werk niet bij een gemeente. Mag ik dan meedoen?
Deelname aan het evenement staat open voor gemeente-ambtenaren. Medewerkers van overige overheidsinstellingen kunnen buiten mededinging deelnemen (je krijgt wel een medaille en je kunt zien hoe hoog je in het klassement bent geëindigd, maar je dingt niet mee met podiumplek), tot een door de organisatie aangegeven maximaal aantal deelnemers.

Zijn er kleedruimtes en douches aanwezig?
Op het sportpark ‘t Lageveld zijn kleedruimtes en douches voor zowel dames als heren aanwezig. Toiletten bevinden zich verspreid over het terrein.

Kan ik mijn bagage ergens kwijt?
Alle hardloopdeelnemers kunnen hun sporttas kosteloos in bewaring geven bij het bagagedepot.

Welke verzorging is er onderweg?
Halverwege de ronde van 6 kilometer is een drankpost met water aanwezig. Bij de finish is voor iedereen sportdrank beschikbaar.

Hoe ziet het parcours eruit?
Het parcours gaat over het dagrecreatiepark Het Lageveld en directe omgeving, kijk voor een impressie bij 'Locatie'. Het parcours is grotendeels onverhard.

Is Sportpark ‘t Lageveld te bereiken met openbaar vervoer?
Ja, dat kan. Het evenemententerrein is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Met de trein kunt je naar treinstation Wierden reizen. Het sportpark ligt op ongeveer 1,5 km afstand van het treinstation. Tussen 9.00 en 17.00 uur rijdt er op deze dag een Bello trein die je snel naar het sportperk toe brengt.

Wat zijn de starttijden van het wandelen?
Start IZA-lange route (ca. 15 km): Vanaf 10.35 tot uiterlijk 11.30 uur
Start IZA-korte route (ca. 10 km): Vanaf 11.00 tot uiterlijk 12.00 uur

Waar kan ik mijn tas kwijt als ik aan het lopen ben?
Voor de wandelaars is geen bagageruimte gereserveerd. Dus de tas meenemen of in de auto of bus leggen, of bij een college-hardloper in z’n tas proppen.

Hoe ziet het parcours en/of de wandelroute eruit?
Parcours wandelroute: goed bewandelbare paden (modderig als het lang geregend heeft), soms smal, soms verharde weg. Door bos en wei en wat kleine plukjes hei.

Waarom heeft de wandeltocht twee starttijdvakken?
De route heeft diverse smalle paden en loopt langs 2 relatief kleine eet- en toiletgelegenheden. Daarom doen we ons best om het wandelpeloton wat uit elkaar te trekken. Dan zijn eventuele wachtrijen ook niet te lang. En je krijgt ook wat meer van de omgeving mee.

Is de wandelroute verhard of onverhard?
De wandelroute gaat grotendeels over onverharde paden, maar komt ook enkele stukken over verharde paden. Op de onverharde paden kun je meestal goed met z’n tweeën naast elkaar lopen. Op sommige stukken zal je achter elkaar moeten lopen. Bij langdurige regen zal het modderig zijn. De wandelroute vraagt geen specifieke behendigheid.

Is de route rolstoelvriendelijk en voor iedereen toegankelijk?
De wandelroute is niet rolstoelvriendelijk.

Kan ik onderweg ergens iets eten of drinken?
Op de wandelroute kun je wat drinken bij het Kulturhus Hoge Hexel  en bij Activiteitencentrum De Boshoeve. Zie ook hieronder.

Is er EHBO onderweg?
Op het terrein van Het Lageveld en in het Kulturhus Hoge Hexel is EHBO aanwezig.

Waar zijn toiletten onderweg?
Kulturhus Hoge Hexel  (4 km na de start)
Activiteitencentrum De Boshoeve (4 km voor de finish voor de finish)

Ik heb me ingeschreven voor de wandeltocht van 10 km. Mag ik toch 15 km lopen?
Ja, maar zorg wel dat je rond 16.00 weer terug bent op het Lageveld. Op een gegeven moment gaan de verkeersregelaars weg.

Ik heb me ingeschreven voor de wandeltocht van 15 km. Mag ik toch 10 km lopen?
Ja, maar start dan niet gelijk om 10.35 en neem een lekkere lange pauze en een extra kopje koffie of thee. Of start gewoon samen met de andere 10-km lopers.

We hebben nog een collega meegenomen die zich niet had ingeschreven. Mag die ook meelopen?
De collega kan zich melden bij de Informatietent. Dan kan hij daar een startbewijs regelen en mag hij ook meelopen (tenzij het maximaal aantal deelnemers is bereikt).

Ik ben supersnel! Ik wil eerst gaan hardlopen en dan gaan wandelen. Mag dat?
Dan moet je je voor zowel een veldloop als de wandeling inschrijven. Doe dit van tevoren of regel het op de dag zelf bij de informatietent (op basis van beschikbaarheid). Het is wel de bedoeling dat je om 16.00 uur de finish gepasseerd bent.

Ik ga pas laat starten met hardlopen. Kan ik eerst gaan wandelen?
Dan moet je je voor zowel een veldloop als de wandeling inschrijven. Doe dit van tevoren of regel het op de dag zelf bij de informatietent (op basis van beschikbaarheid). Het is niet de bedoeling dat je de korte wandeling start voor 12.30, anders zijn er nog niet overal verkeersregelaars.