NK Veldloop voor ambtenaren

Woensdag 3 april 2019 - Best

32e editie

Inschrijven
3500Hardlopers

Verwachte aantal hardlopers

1000Wandelaars

Verwachte aantal wandelaars

Hardloper Gemeente Best

Wedstrijden

Tijdens het NK Veldloop voor ambtenaren kun je aan wedstrijden over 3 verschillende afstanden deelnemen: 6, 9 en 12 km.

Warming up

De warming up vindt een kwartier voor iedere start plaats naast het startvak. Deze duurt ongeveer 10 minuten. Daarna heb je nog 5 minuten tijd om je voor te bereiden op de loop.

Startopstelling

Het startgebied is verdeeld in een tweetal startvakken. Het voorste startvak is bestemd voor de snellere lopers, het achterste vak voor de minder snelle lopers. Op het startnummer kun je zien in welk vak je start.

Tijdwaarneming

Voor de tijdregistratie werken we samen met MyLaps. De chips van MyLaps meten zowel de bruto tijd (volgorde van binnenkomst) als de netto tijd (werkelijke tijd vanaf start tot finish). Voor de einduitslag geldt alleen de bruto tijd. Er worden speciale matten geplaatst onder de start- en de finishboog. Deze matten registreren de tijd als een chip passeert. De chip is in het startnummer verwerkt en hoef je na afloop NIET in te leveren. Het startnummer inclusief chip mag je houden als aandenken.

Het startnummer

Om een goede tijdregistratie te kunnen garanderen, draag je het startnummer op de buik/borst. Over het startnummer mag je tijdens het lopen geen jas of shirt dragen! Lopen op andermans nummer is niet toegestaan.

Huldiging en puntentelling gemeenteklassement

Na iedere loop is er een prijsuitreiking. Per leeftijdscategorie reiken we prijzen uit aan de nummers 1, 2 en 3 man en vrouw op basis van de gelopen bruto tijd.

De leeftijdscategorieën zijn:

  • tot 35 jaar
  • 35 tot 45 jaar
  • 45 tot 55 jaar
  • 55 jaar en ouder

Van alle deelnemers registreren we de tijd. Zo kunnen alle individuele lopers in de prijzen vallen.

Naast de individuele prijzen is er ook een gemeenteklassement. Let op: een gemeente kan het gemeenteklassement alleen winnen als de coördinator van de gemeente zijn/haar organisatie ook daadwerkelijk heeft aangemeld als gemeente.

Om 16.25 uur huldigen we de snelste gemeente. Voor het bepalen van de snelste gemeente hanteren we de volgende berekeningsmethode:

  • 3 punten voor iedere eerste plaats
  • 2 punten voor iedere tweede plaats
  • 1 punt voor iedere derde plaats.

De gemeente met de meeste punten is winnaar van het gemeenteklassement en gaat naar huis met de bokaal!

Alle uitslagen worden op 3 april bekend gemaakt, zowel op het terrein zelf als via onze website. Ook het volledige wedstrijdreglement is te lezen op http://www.nkveldloopambtenaren.nl/uitslagen.

Deelname op eigen risico

Deelname aan de NK Veldloop voor ambtenaren is geheel voor eigen risico. De organisator aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijke ongelukken of blessures en daarmee verband houdende kosten, diefstal van zaken en schade aan eigendommen of bezittingen.