NK Veldloop voor ambtenaren

Woensdag 1 april 2020 - Wierden

33e editie

Afgelast
Hardlopen6, 9 en 12 km

Recreatiepark Lageveld Wierden

IZA Wandelenca. 10 en 15 km

Recreatiepark Lageveld Wierden

Hardloper Gemeente Wierden

Hardloopwedstrijden

Tijdens het NK Veldloop voor ambtenaren kun je aan wedstrijden over 3 verschillende afstanden deelnemen: 6, 9 en 12 km. De loop start op Het Lageveld en gaat over het strand, bosgebied, landbouwpaden en zelfs door een stal! Bekijk het programma van woensdag 1 april 2020 en de plattegrond van het evenemententerrein.

Hardlooproute NK Veldloop

Warming up

De warming up is onder goede begeleiding van Control Club en vindt een kwartier voor iedere start plaats naast het startvak. De warming up duurt ongeveer 10 minuten en daarna heb je nog 5 minuten tijd om naar de start te gaan. Bij het startterrein staan toiletten om nog even de laatste spanning weg te nemen.

Startopstelling

Het startgebied is verdeeld in een tweetal startvakken. Het voorste startvak is bestemd voor de snellere lopers, het achterste vak voor de minder snelle lopers. Op het startnummer kun je zien in welk vak je start.

Tijdwaarneming

Voor de tijdregistratie werken we samen met MyLaps. De chips van MyLaps meten zowel de bruto tijd (volgorde van binnenkomst) als de netto tijd (werkelijke tijd vanaf start tot finish). Voor de einduitslag geldt alleen de bruto tijd. Er worden speciale matten geplaatst onder de start- en de finishboog. Deze matten registreren de tijd als een chip passeert. De chip is in het startnummer verwerkt en hoef je na afloop NIET in te leveren. Het startnummer inclusief chip mag je houden als aandenken.

Medaille

Voor alle deelnemers is er een medaille als aandenken. Voor de nummers 1, 2, en 3 van elke categorie is er een (extra) medaille.

Het startnummer

De startnummers kun je op de dag zelf afhalen bij de Infobalie op het terrein. Om een goede tijdregistratie te kunnen garanderen, draag je het startnummer op de buik/borst. Over het startnummer mag je tijdens het lopen geen jas of shirt dragen! Lopen op andermans nummer is niet toegestaan.

Huldiging en puntentelling gemeenteklassement

Na iedere loop is er een prijsuitreiking. Per leeftijdscategorie reiken we prijzen uit aan de nummers 1, 2 en 3 man en vrouw op basis van de gelopen bruto tijd.

leeftijdscategorieën mannen

 • tot 40 jaar
 • 40 tot 50 jaar
 • 50 tot 60 jaar
 • 60 jaar en ouder

leeftijdscategorieën vrouwen

 • tot 35 jaar
 • 35 tot 45 jaar
 • 45 tot 55 jaar
 • 55 jaar en ouder

Van alle deelnemers registreren we de tijd. Zo kunnen alle individuele lopers in de prijzen vallen. Naast de individuele prijzen is er ook een gemeenteklassement. Let op: een gemeente kan het gemeenteklassement alleen winnen als de coördinator van de gemeente zijn/haar organisatie ook daadwerkelijk heeft aangemeld als gemeente. Voor het bepalen van de snelste gemeente hanteren we de volgende berekeningsmethode:

 • 3 punten voor iedere eerste plaats
 • 2 punten voor iedere tweede plaats
 • 1 punt voor iedere derde plaats.

De gemeente met de meeste punten is winnaar van het gemeenteklassement en gaat naar huis met de bokaal!
Alle uitslagen worden op 1 april bekend gemaakt, zowel op het terrein zelf als via onze website. Bekijk het deelnemersreglement.

Deelname op eigen risico

Deelname aan het NK Veldloop voor Ambtenaren en de IZA wandeltocht is geheel voor eigen risico. De organisator aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijke ongelukken of blessures en daarmee verband houdende kosten, diefstal van zaken en schade aan eigendommen of bezittingen.

Onvoorziene weersomstandigheden of andere calamiteiten

De organisatie heeft het recht de route op bepaalde delen te wijzigen of het evenement af te lassen op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteiten, waarbij de loop redelijkerwijs geen doorgang kan vinden. In geval van afgelasting vindt geen restitutie plaats van inschrijfgeld en eventuele extra bestellingen.