NK Veldloop voor ambtenaren

Woensdag 1 april 2020 - Wierden

33e editie

Afgelast
Hardlopen6, 9 en 12 km

Recreatiepark Lageveld Wierden

IZA Wandelenca. 10 en 15 km

Recreatiepark Lageveld Wierden

Hardloper Gemeente Wierden

Locatie & parcours

Recreatiepark het Lageveld is het decor voor de 33e editie van de NK Veldloop voor ambtenaren. Het Lageveld is een gastvrij dagrecreatiepark voor jong en oud ten noorden van het dorp Wierden. Het Lageveld bestaat uit een waterplas en bosgebied met veel speel- en recreatiemogelijkheden. Op het Lageveld wordt een centrale tent geplaatst. Vlakbij deze tent is de start van de wedstrijd. Vervolgens gaat het parcours langs de plas op het Lageveld, door het agrarisch gebied in de omgeving en door het bos op het Lageveld. De finish is weer bij de centrale tent.

Download hier de plattegrond van het evenemententerrein NK Veldloop 2020

Luchtfoto Lageveld Wierden

Bereikbaarheid

  • Het evenemententerrein is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Met de trein kunt u naar treinstation Wierden reizen. Het Lageveld ligt op ongeveer 2 km afstand van het treinstation. Tussen 9.00 en 17.00 uur rijdt er op deze dag een Bello trein die u snel naar het Lageveld toe brengt.
  • Auto: bij het Lageveld is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig.
  • Touringcar: voor touringcars is er een afzonderlijke parkeerplaats bij het sportpark 't Lageveld, (2e Lageveldsweg 3a, 7641 PC Wierden) op enkele honderden meters afstand van het recreatiepark Lageveld. Hier is voldoende parkeerruimte voor touringcars aanwezig. Vanaf hier kunt u lopend of met de Bello trein naar de startlocatie gaan.
  • Fietsenstalling. Op het recreatiepark zijn twee fietsenstallingen in gebruik. Voor het stallen van fietsen is voldoende ruimte. De fietsenstallingen bevinden zich aan de Vriezenveenseweg en Boomsweg. Deze stallingen zijn niet beveiligd.

Adres

Recreatiepark Het Lageveld
Vriezenveenseweg 57
7641 PE Wierden

Afstanden hardlopen

Het parcours is voor alle afstanden hetzelfde. De deelnemers aan de 6 km lopen het parcours 1 keer. De 9 km-lopers lopen eerst een lus van 3 kilometer over het Lageveld en vervolgens het parcours van de 6 km. De 12 km bestaat uit 2 rondes over het hele parcours. 

Hardlooproute NK Veldloop

Afstanden wandelen

Er zijn wandeltochten van 10 en 15 kilometer uitgezet door het prachtige buitengebied van Wierden. Alle twee de afstanden kunnen nog verlengd worden met een extra lusje van 2,5 kilometer. Onderweg zijn verschillende rustpunten (één met muziek) met mogelijkheid van het kopen van koffie en thee aanwezig. Vrijwilligers van de Historische Kring Wierden verzorgen een toelichting bij de Schoap'nskot (schaapskooi) en bij het Lanckermonument (verzetsstrijder tweede wereldoorlog, halverwege het extra lusje).

Wandelroute NK Veldloop

Faciliteiten en voorzieningen

In en rondom het Lageveld zijn alle benodigde faciliteiten als kleedruimtes, toiletten, douches, infopunt, bagagedepot etc. In de centrale tent op het Lageveld vindt u ook een sponsorplein en er is de hele dag entertainment vanaf het podium waar ook de prijsuitreikingen plaatsvinden. In de tent zijn op 1 april plattegronden te zien zodat u alle faciliteiten goed kunt vinden.

Kleedruimtes en toiletten

Op het recreatiepark Lageveld zijn kleedruimtes en enkele douches voor zowel dames als heren aanwezig. Daarnaast kunnen kleedkamers met douches op het sportpark ’t Lageveld (2e Lageveldsweg 3a, 7641 PC Wierden) worden gebruikt. Dit sportpark bevindt zich op enkele honderden meters afstand van het recreatiepark. Liever niet lopen? Er rijdt ook de hele dag een Bello trein tussen het Lageveld, Sportpark en station. Toiletten bevinden zich verspreid over het terrein.

Bagagedepot

Alle hardloopdeelnemers kunnen hun sporttas kosteloos in bewaring geven bij het bagagedepot. Het in bewaring geven gaat via een bagagelabel wat standaard aan je startnummer is bevestigd. Het bagagedepot is tot 18.00 uur bemand en daarna nog wel onbeheerd bereikbaar. Het achterlaten van tassen en andere spullen in kleedruimtes etc. is op eigen risico. De organisatie van het NK Veldloop aanvaardt geen aansprakelijkheid voor vermissing en diefstal van spullen op het terrein van het Lageveld. Voor wandelaars en bezoekers is er geen garderobe/bagagedepot, houd daar rekening mee.

Ondergrond

Het grootste deel van het parcours is onverhard. Omdat er wel een gedeelte verhard is, zijn spikes niet toegestaan.

Weersomstandigheden

Het parcours is onder alle weersomstandigheden te belopen. 

Drankposten

Halverwege de ronde van 6 kilometer is een drankpost met water aanwezig. Bij de finish is voor iedereen sportdrank beschikbaar.

Bij de wandeltocht wordt op het splitspunt tussen de 10 en 15 km water en fruit uitgedeeld. Daarnaast kan bij de rustpunten koffie en thee gekocht worden.

EHBO

Tijdens het evenement zijn verschillende mensen van EHBO Wierden aanwezig. Er is een EHBO-post in het dienstgebouw bij de hoofdingang van het recreatiepark. Dit staat ook op de plattegronden aangegeven. Verder zijn twee mobiele teams in het veld aanwezig en als zodanig herkenbaar. Voor de wandelaars is er een EHBO-team in het Kulturhus in Hoge Hexel aanwezig.

Infopunt

Het infopunt bevindt zich op Recreatieterrein Het Lageveld en is geopend vanaf 8.30 uur. Hier kun je terecht met al je vragen en opmerkingen. Bijvoorbeeld over inschrijvingen, verloop van de wedstrijd en huldiging/prijsuitreiking. Eventuele problemen kun je hier ook melden. En hier verzamelen we gevonden voorwerpen.

Roken

Wij streven ernaar om van het NK Veldloop Ambtenaren een rookvrij evenement te maken. In de tenten en gebouwen geldt een rookverbod, daarbuiten hopen wij dat er niet gerookt zal worden. Als u deelneemt aan de wandeling en rookt, ruim dan zelf sigarettenpeuken op en laat geen brandende sigaretten in het bos achter.

Muziek, foto’s en video

We zorgen de hele dag door voor entertainment met muziek. Daarnaast leggen we alle activiteiten op deze dag vast op foto en video. Met jouw deelname stemt je automatisch in met het gebruik ervan voor onze (professionele) doeleinden. Je finishfoto kun je bekijken, bestellen en/of te downloaden in klein formaat. Deze foto's worden net zoals vorig jaar weer gemaakt door Aktiefoto. Aktiefoto plaatst de foto's binnen 24 uur op www.aktiefoto.nl. Alle deelnemers kunnen door het invoeren van hun startnummer de foto's bekijken. Alle sfeerfoto's zijn gratis te downloaden via onze facebookpagina www.facebook.com/nkveldloop. En de aftermovie wordt zo spoedig mogelijk geplaatst op Facebook, Twitter en de website.