NK Veldloop voor ambtenaren

Woensdag 1 april 2020 - Wierden

33e editie

Uitslagen 2019
2.343Hardlopers

inschrijving gesloten

1.174Wandelaars

inschrijving gesloten

Hardloper Gemeente Best

IZA wandeltocht

Na het succes van de afgelopen edities, bieden we ook dit jaar een wandelprogramma aan: de IZA wandeltocht. Dit is een route van ongeveer 9 km in de bossen tussen Best en Son. Het is een mooie afwisselende route met veel natuur, cultuur en gelegenheid om gezellig bij te praten. Je kunt tussen 9.30 en 13.00 uur starten. Het is de bedoeling dat iedereen weer om 16.00 uur terug is op het terrein van Aquabest voor de prijsuitreiking van het hardlopen en de afterparty. Voor alle deelnemers is er na afloop een medaille verkrijgbaar bij het infopunt. Het is ook mogelijk om de medaille te laten graveren voor € 5,-. Bij de start van de wandeltocht ontvangen alle deelnemers een routebeschrijving en extra informatie over de wandeling.

wandelroute NK Veldloop

Het gebied: de Nieuwe Heide

De IZA wandeltocht start bij Aquabest en vervolgens steek je het Wilhelminakanaal over naar het natuurgebied de Nieuwe Heide. Dit is een afwisselend natuurgebied van zo'n 300 hectare, met (dennen)bossen, stuifzand en heide.

Informatie Heemkundekring en IVN

Op de route kom je langs een informatiepunt van de Heemkundekring en er is informatie van IVN. Bij het punt van IVN is ook een hut waar je vogels kunt bekijken. De vogelwerkgroep inventariseert en beschermt roofvogels en uilen in dit gebied.

't Buitenhuys en museum Bevrijdende Vleugels

Op de helft van de route kun je wat eten en drinken bij 't Buitenhuys op het terrein van 't Boshuys. Voor de wandelaars is er een speciale actie: koffie/thee met een stukje appelgebak voor € 3,95. Je kunt op dit terrein (op vertoon van je polsbandje) ook gratis het museum Bevrijdende Vleugels bezoeken. Dit museum is volledig gewijd aan de Tweede Wereldoorlog en vooral aan de bevrijdingsactie Operatie Market Garden in 1944.

Vanuit daar loop je door een mooie bosrijke omgeving terug naar het terrein waar de hardloopwedstrijden plaatsvinden.

Deelname op eigen risico

Deelname aan de IZA wandeltocht tijdens het NK Veldloop voor ambtenaren is geheel voor eigen risico. De organisator aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijke ongelukken of blessures en daarmee verband houdende kosten, diefstal van zaken en schade aan eigendommen of bezittingen.

Aanbieding 't Buitenhuys

Aanbieding 't Buitenhuys